maanantai 24. kesäkuuta 2013

Vuosi Samin kanssa


Pohjantähti-kävijän vuodenkierto menee siten, että ensin on talvi, sitten kevät, sitten on Pohjantähti-leiri ja sitten tulee syksy. PT määrittää vuoden ja varsinkin kesän aikataulut: heinäkuun alun eka viikko merkataan kalenteriin heti kun syksyllä, kun työt alkavat.

PT-leirin vuodenkiertoa  rytmittävät tietyt hoo-hetket.

Vuoden vaihde, tammi-helmikuu. Ketkä ohjaajat ovat tulossa? Kuka on mun kanssa samassa ryhmässä? (Se on muuten Petteri!)

Maaliskuu. Leiriläisten ilmoittautuminen, check.

Toukokuu. Osallistujamäärä, check. Montako teiniä, 13-17-vuotiasta? Montako uutta, montako viime vuonna mukana ollutta? Mitä uusia juonia, millä pelottelisi kakaroita?

Kesäkuu. Suunnittelua. Mitä leirillä viime vuonna tehtiin, mitä tehdään nyt paremmin? Ja ai niin, sählyturnaus. Mitäs uusia sääntöjä keksisi? Mitäs pitää pakata mukaan? Uikkarit, teepaitoja, parit shortsit. Niillä pärjää, koska aurinko paistaa. Ote töihin herpaantuu, motivaatio ei riitä. Aloita kesäparran kasvatus.

Juhannus. Joko saa lopettaa kokon polton, jotta voisi orientoitua leirille?

Heinäkuu. Viikon kierto muuttuu. Ei ole maanantaita, tiistaita ja niin edespäin. Nyt on PT-kierto. Valmistelupäivä. Eka leiripäivä, toka, kolmas, neljäs ja viides leiripäivä. Sitten vapaapäivä, jona iskee haikeus: luopumisen tuska, tyhjyyden tunne, kotiinpaluun  vääjäämätön turtumus – kunnes saa merkata ensi vuoden PT:n kalenteriin.

Enää viikko leiriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti